De Noorderborch

De Noorderborch is gelegen in de wijk de “Schelfhorst” te Almelo. De school beschikt over 2 locaties, Havezathe 99 en Welgelegen 6. Havezathe is de hoofdlocatie. De locaties liggen op korte afstand van elkaar en zijn middels een fietspad goed en veilig te bereiken De schoollocaties zijn deels omgeven door openbaar plantsoen.

Het mooiste dat je een kind kunt geven is een kans.

Vakantie bij De Noorderborch

De laatste schoolweek hebben alle groepen toegewerkt naar de vakantie, er was meer tijd voor spelletjes, gezellige activiteiten in en buiten de groep. De groepen 1 t/m 6 vierden op 1 juli  juffendag en de leerlingen van groep 7 op 2 juli,  met een eigen ontbijt en veel gezelligheid. We hebben de laatste weken ervaren dat alle kinderen heel zelfstandig zijn. Zelfs de jongste leerlingen komen alleen naar binnen, hangen netjes de jas en tas op, handen ontsmetten enz. Kortom, Corona had zelfs positieve effecten. Nu is er tijd voor vakantie en we wensen alle kinderen en ouders een hele fijne en mooie vakantie toe en we hopen alle leerlingen op maandag 17 augustus weer gezond en wel terug te zien.

strand

Wees jezelf want een origineel is altijd meer waard dan een kopie.

Agenda
Zomervakantie
Slotweek en afscheid groep 8

De laatste schoolweek stond voor groep 8 in het teken van afscheid en samen allerlei leuke activiteiten doen. Iedere leerling heeft zijn eigen Graffiti-werkstuk mogen maken. Er is gezwommen, een bezoek aan de bioscoop, bonte avond met barbecue en de laatste dag een sportieve zeskamp. Daarna werden alle kinderen even in het bijzijn van hun ouders persoonlijk toegesproken en vervolgens werden ze door meneer Jan Peter in de kruiwagen de school uit gereden. Op deze manier kreeg iedereen even die extra aandacht die ze door Corona moesten mislopen( kamp-musical ).Graffiti

Alle kinderen worden sterren als wij ze laten stralen.

Groep 8 bezoekt de Risk-factory

De kinderen uit groep 8 hebben een bezoek gebracht aan de Risk-factory in Enschede. Hier werden ze geconfronteerd met allerlei gevaarlijke situaties thuis, op straat maar ook op je smarthone of tablet. Realiseer je wat je doet en hoe je problemen kunt voorkomen. Erg zinvol. 
Risk 8

10 maartLees verder
Creatief Welgelegen

Op locatie Welgelegen hebben de kinderen met de hulp van ouders genoten van het maken van diverse creatieve opdrachten.Gezellig en ook de koks deden goed hun best.

welg. 

19 februariLees verder

Heb geduld. Alle dingen zijn moeilijk voor ze gemakkelijk worden.

Handenarbeidcircuit

Ook dit jaar werken we op vrijdagmiddag weer met het handenarbeidcircuit waarbij de kinderen met de hulp van ouders en leerkrachten diverse creatieve opdrachten verrichten. Dit varieert van koken in groep 6 of het maken van een papier machévlinder in groep 5.De kinderen genieten ervan.macaroni

17 januariLees verder

Samen lerend onderweg

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren