Verjaardagen

Jarig zijn is voor ieder kind een feest. Op school wordt hieraan dan ook de nodige aandacht geschonken. De kinderen die 4 jaar worden vieren hun verjaardag niet op school, maar mogen die de hele dag thuis vieren. De kinderen komen op de normale tijd naar school en mogen, nadat ze door de hele klas zijn toegezongen, trakteren. Het liefst zouden wij zien dan de kinderen elkaar zouden trakteren op suikervrije of gezonde dingen. (Als uw kind bepaalde traktaties niet mag hebben i.v.m. allergie, laat het ons dan even weten.) Met een vriendje of vriendinnetje mag daarnaast een triomftocht langs de afgesproken groepsleerkrachten gemaakt worden met hun speciale verjaardagskaart.

Wilt u als u uitnodigingen voor een kinderfeestje hebt, die buiten school aan het kind of ouder geven. Er zijn kinderen die altijd een uitnodiging krijgen en anderen niet en dat kan erg sneu zijn.

Ook de leerkrachten worden elk jaar een jaartje ouder. Zij hebben de vrijheid die dag in te kleden zoals zij dat wensen.

De laatste jaren werden zij wel erg verwend door de kinderen met grote cadeaus. Wij zijn van mening dat dit anders kan.

Daarom is er besloten om hier anders mee om te gaan.

Als een leerkracht met zijn of haar groep een verjaardag gaat vieren, wordt er door een andere juf of meneer een mail gestuurd naar de ouders. Per kind mag er een vrijwillige bijdrage van €0,50 (per leerkracht) worden ingeleverd. De juf of meneer waarvan u het berichtje heeft ontvangen, zorgt dat een ouder samen met een aantal leerlingen uit de klas, een cadeau voor de juf(fen) of meneer gaat kopen.

De kinderen vinden het vaak erg leuk om toch wat te geven. De leerkrachten vinden een mooie tekening, kleurplaat of een knutselwerkje ook erg leuk om te krijgen.