Home>Schoolgids>Praktische informatie>Eten en drinken op school

Eten en drinken op school

Omdat kinderen op school intensief aan het werk zijn, is er iedere ochtend voor de pauze een moment waarop de kinderen even iets kunnen eten en/of drinken.

Kinderen die gezond eten en drinken en actief bewegen zitten lekkerder in hun vel. Ze voelen zich fitter en zijn alerter. De kinderen leren gemakkelijker en beleven meer plezier aan sport en spel, en hebben minder kans om ziek te worden. Het liefste zien we daarom dat de kinderen iets gezonds meenemen.

Met name bij de jonge kinderen vragen wij u om aandacht te schenken aan de hoeveelheid, maar ook de manier waarop ze het eten of drinken meenemen. Een geschilde appel, in stukjes gesneden eet voor de meeste kinderen veel makkelijker dan een hele appel.

Omdat wij het als school belangrijk vinden om gezond te eten en te drinken is de woensdag GRUITENDAG. Op die dag mogen de kinderen alleen maar groenten of fruit en iets te drinken meenemen naar school.

Tussen de middag blijven alle kinderen op school. Onder begeleiding van de leerkracht eten zij gezamenlijk hun van huis mee gebrachte lunchpakketje op.

Wat mogen de kinderen in hun lunchpakketje meenemen?

Brood, crackers, ontbijtkoek, gruiten (groente of fruit) en iets te drinken zonder prik.

Gezond eten en drinken geeft de kinderen voldoende energie om de dag op een goede manier door te brengen. Snoep en chocoladekoeken zijn op school niet toegestaan.