Home>Schoolgids>De school>De Noorderborch

De Noorderborch is gelegen in de wijk de “Schelfhorst” te Almelo.

De school beschikt over 2 locaties, Havezathe 99 en Welgelegen 6, waarvan Havezathe de hoofdlocatie is. De locaties liggen op korte afstand van elkaar en zijn middels een fietspad goed en veilig te bereiken. De schoollocaties zijn deels omgeven door openbaar plantsoen.

Elke locatie heeft 11 lokalen en een gemeenschapsruimte, uitgebreid met vides voor computergebruik en een speellokaal. Alle lokaliteiten zijn multifunctioneel. Het speellokaal wordt voornamelijk gebruikt door de groepen 1 en 2.

De gemeenschapsruimte wordt regelmatig door alle groepen gebruikt. In de lokalen staan losse tafels en stoelen, waarmee flexibele groepsopstellingen gecreƫerd kunnen worden.

Een deel van de gemeenschapsruimte wordt gebruikt voor handvaardigheid en het geheel kan worden gebruikt als voorstellingsruimte voor creatieve uitingen.

Voor de lichamelijke oefening maken de groepen 3 t/m 8 gebruik van sporthal Schelfhorst die in de nabijheid van de beide schoollocaties ligt.

In het schooljaar 2018-2019 wordt de school bezocht door ongeveer 320 leerlingen, hieruit zijn 13 groepen samengesteld.

Het aantal medewerkers is afhankelijk van de formatie die de school wordt toebedeeld door het ministerie. De school kent ongeveer 30 onderwijsgevenden waarvan een groot deel in parttime dienstverband werkzaam is en een conciƫrge.