Home>Schoolgids>Verjaardagen

Verjaardagen

Jarig zijn is voor ieder kind een feest. Op school wordt hieraan dan ook de nodige aandacht geschonken. De kinderen komen op de normale tijd naar school en mogen, nadat ze door de hele klas zijn toegezongen, trakteren. Het liefst zouden wij zien dan de kinderen elkaar zouden trakteren op suikervrije of gezonde dingen. (Als uw kind bepaalde traktaties niet mag hebben i.v.m. allergie, laat het ons dan even weten.) De jarige mag met een vriendje of vriendinnetje een triomftocht langs de groepsleerkrachten maken met hun speciale verjaardagskaart. De kinderen die 4 jaar worden vieren hun verjaardag niet op school, maar mogen die de hele dag thuis vieren.

Wilt u als u uitnodigingen voor een kinderfeestje hebt, die buiten school aan het kind of ouder geven. Er zijn kinderen die altijd een uitnodiging krijgen en anderen niet en dat kan erg sneu zijn.
Ook de leerkrachten worden elk jaar een jaartje ouder. Zij hebben de vrijheid die dag in te kleden zoals zij dat wensen. De laatste jaren werden de leerkrachten wel erg verwend door de kinderen met grote cadeaus. Wij zijn van mening dat dit anders kan. Als een leerkracht samen met de klas zijn of haar verjaardag gaat vieren, wordt er door een andere juf of meneer een mail gestuurd naar de ouders. Per kind mag er dan een vrijwillige bijdrage van maximaal €0,50 per leerkracht worden ingeleverd. Deze juf of meneer regelt, dat een ouder samen met een aantal leerlingen uit de klas, een cadeau voor de juf of meneer gaat kopen.

De kinderen vinden het altijd erg leuk om toch wat te geven, de leerkrachten vinden met een mooie tekening of kleurplaat ook erg leuk om te krijgen!

Wij zijn geen voorstander van het inzamelen van geld voor een gezamenlijk cadeau. Als daarvoor toch gekozen wordt dan verzoeken wij u om het in te zamelen geld te beperken tot €0,50