Nieuws

Op zoek naar peuteropvang of een basisschool?

 

Bent u op zoek naar peuteropvang of een basisschool voor uw zoon of dochter?


Voor sommige ouders is het direct duidelijk welke peuteropvang of school het gaat worden, anderen kijken liever eerst even rond. Als ouder wilt u een weloverwogen keuze maken voor de peuteropvang of het basisonderwijs.
 
Wanneer uw zoon of dochter binnenkort 2 jaar (peuteropvang) of 4 jaar (basisschool) wordt, dan nodigen we u van harte uit om vrijblijvend een kijkje te komen nemen op de Noorderborch. Bel 0546-862244 om een afspraak met ons te maken.
Voor de peuteropvang kunt u een afspraak maken met Coen Oosterik. Bent u benieuwd naar de basisschool, dan kunt u contact opnemen met Hélène Lucassen. 

IKC

12 oktoberLees verder
Projectdag "Social Media Masters"

Mobieltjes zijn niet meer weg te denken uit het leven van onze bovenbouwleerlingen. Ze spelen er allerlei games op, maar staan ook in contact met hun vrienden door middel van social media. Maar hoe ga je eigenlijk om met berichten of filmpjes die je helemaal niet zo leuk vindt? Wat zeg je of doe je? Doorsturen of toch maar verwijderen? Wel of niet liken?

Kinderen hebben begeleiding nodig in de online wereld. Van hun ouders, maar ook van ons als school. Om die reden organiseren we een projectdag ‘Social Media Masters’! Specialist Digitale Geletterdheid Stephanie van den Kieboom (van het Erasmus) gaat samen met de kinderen van groep 8 op vrijdag 28 oktober een hele dag aan de slag om te komen tot afspraken/tips/tops rondom social media. Deze afspraken worden daarna door de kinderen op passende en unieke wijze met hun ouders gedeeld.  

Zo zorgen we samen voor een veilige leeromgeving, zowel op school als online! 

 

social media

12 oktoberLees verder
Nieuw sporttoestel bij Cruyff Court Havezathe!

Sportbedrijf Almelo  geeft de inwoners van Almelo een calisthenics sporttoestel cadeau. Dit sporttoestel staat bij het Cruyff Court aan de Havezathe. De leerlingen van onze school maken in de pauze dankbaar gebruik van dit nieuwe toestel.
Woensdag 31 augustus is het toestel feestelijk geopend. Gerwin van Pol, directeur van Sportbedrijf Almelo, heeft het toestel symbolisch overhandigd aan wethouder Jan Martin van Rees.

 

sporttoestel

 

 

31 augustusLees verder
LOES

 

LOES

Ontspannen ouders, blije kinderen. En zo zien we ze allebei natuurlijk het liefst. Maar bij LOES weten ze als geen ander dat het grootbrengen van een kind soms een uitdaging is en wel eens vragen of zorgen met zich meebrengt. Om ouders te helpen geeft LOES op hun website en via (gratis) webinars tips en adviezen over opvoeding. De informatie is afkomstig vanuit de expertise van de afdeling Jeugdgezondheid van GGD Twente. 

 

In de bijlage een kalender met het actuele aanbod.

 

 

 

31 augustusLees verder
Boekenactie KEPA

Vanuit KEPA hebben alle leerlingen in Almelo vorig schooljaar, als hart onder de riem in coronatijd, een boek gekregen. Helaas is het dit schooljaar niet mogelijk om weer alle leerlingen te verrassen met een boek.

Dit jaar krijgen alle leerlingen uit groep 2 het boek "Ik zou wel een kindje lusten" en voor de leerlingen uit groep 6 is er "De brief van de koning".

 

Heel veel leesplezier!

 

KEPA kinderboeken

Bezoek onze Kunstweken Schoolgalerie

Bezoek onze Kunstweken Schoolgalerie

De Noorderborch Museum 24/7 geopend!

Onze school is nog steeds in de ban van de kunst met De Kunstweken. We hebben inmiddels een enorme poster ontvangen met de kunstwerken van alle groepen erop. Deze hangt in onze hal.

En wist u dat de creaties van alle kinderen die hun Museum geopend hebben, ook in onze online Schoolgalerie te zien zijn? Ga naar www.kunstweken.nl/gallery/nooralm en u kunt ons werk op uw gemakje thuis bewonderen. 

De tekening van uw kind staat er niet bij? Open dan zo snel mogelijk zijn of haar Museum op internet met behulp van de Museumfolder.

Veel kijkplezier!

 

Kunstweken

Zelftesten

Milde coronaklachten? Met een negatieve zelftest kunnen leerlingen en onderwijspersoneel weer naar school

Leerlingen en onderwijspersoneel met milde coronaklachten zoals verkoudheid en hoesten, kunnen met een negatieve zelftest naar school. Dat heeft minister Hugo de Jonge (VWS) besloten na advies van het OMT. Bij een positieve zelftest is testen bij de GGD nog steeds nodig.

 

Mensen met milde klachten kunnen zich nog steeds testen bij de GGD, maar mogen in plaats daarvan ook een zelftest doen. Bij aanhoudende klachten is het belangrijk om de volgende dag opnieuw een zelftest te doen. Als klachten verergeren of als je last hebt van verlies van reuk of smaak is het nodig je bij de GGD te laten testen.

5 decemberLees verder
Jeugdfonds Almelo

Jeugdfonds Almelo is er voor alle kinderen tot en met 20 jaar die opgroeien in gezinnen waar niet genoeg geld is om mee te doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Een laptop, sporten, muziekles of het vieren van een verjaardag. Het lijkt normaal dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen. Ben je een ouder/verzorger met weinig geld? Doe dan een aanvraag. Dit kan heel eenvoudig via onze website www.jeugdfondsalmelo.nl of stuur een mail naar jeugdfonds@jeugdfondalmelo.nl. Vertel er over in je omgeving. In de buurt, op je werk of op een feestje. Hoe meer mensen weten welke mogelijkheden er zijn, hoe meer kinderen we kunnen helpen.

Jeugdfonds Almelo

Agenda
Cito midden toetsen groepen 1 t/m 8
10 januariLees verder
Groep 8A op bezoek bij de Risk Factory Twente
1 februariLees verder
Groep 8B op bezoek bij RISK FACTORY TWENTE
3 februariLees verder
Studiedag (kinderen hebben vrij)
15 februariLees verder

Heb geduld. Alle dingen zijn moeilijk voor ze gemakkelijk worden.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren