Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief juli

Nieuwsbrief 4 juli 2022

Welkom op de Noorderborch

Welkom Mees, Sofie, Daniël en Milena. Wij wensen jullie een hele fijne tijd op de Noorderborch.

Groepsindeling voor schooljaar 2022-2023

De puzzel voor volgend schooljaar rondom de groepsindeling en de bezetting is weer rond. Ook komend schooljaar kunnen we, mede door de Coronagelden, weer 14 groepen maken.

De groepsindeling voor het komende schooljaar is:

• Groep 1-2A
  • Groep 1-2B
  • Groep 1-2C
  • Groep 3A
  • Groep 3B
  • Groep 4A
  • Groep 4B
  • Groep 5A
  • Groep 5B
  • Groep 6A
  • Groep 6B
  • Groep 7
  • Groep 8A
  • Groep 8 B

Naast de 14 groepen worden er een aantal leerkrachten ingezet bij extra ondersteunende werkzaamheden.

Even voor uw beeldvorming. Zonder de NPO-financiering hadden we maximaal 13 groepen kunnen maken en was er geen mogelijkheid voor extra ondersteuning in de groepen.

Het is belangrijk dat alle ouders in hun achterhoofd houden dat de NPO-financiering tijdelijk is. Zodra de NPO-financiering stopt, moeten we weer terug naar het lagere aantal groepen waar we recht op hebben.

Dinsdag 5 juli krijgt u bericht in welke groep uw zoon of dochter is geplaatst.

Op woensdag 6 juli gaan de kinderen van 11.00 tot 12.00 uur kennismaken in de nieuwe groep.

De leerlingen van groep 8 zijn deze ochtend om 10.55 uur vrij!

Rapporten/ oudergesprekken

Vrijdag 8 juli krijgt uw zoon en/of dochter zijn of haar rapport.

Deze week staan er oudergesprekken gepland. Deze zijn op aanvraag van u of op uitnodiging van de leerkracht. Het kan zijn dat u van de leerkracht al een uitnodiging hiervoor heeft ontvangen. Wanneer u zelf nog behoefte heeft aan een gesprek, kunt u dat aanvragen bij de leerkracht(en) van uw zoon en/of dochter.

BSO De Noorderborch

In januari 2022 zijn we gestart met BSO De Noorderborch. We merken dat steeds meer leerlingen van school op dinsdag en donderdag gebruik willen maken van de na schoolse opvang.

Op maandag woensdag, en vrijdag hebben we nog te weinig aanmeldingen. Wanneer 5 kinderen of meer worden aangemeld, zullen we deze dagdelen ook open gaan.

Heeft u belangstelling voor BSO dan kunt u zich aanmelden via de website.

Uitleg kinderopvangtoeslag

BOinK, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang heeft in 2022 de toolkit ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’ gelanceerd. De toolkit is een hulpmiddel voor ouders en geeft uitleg over kinderopvangtoeslag. Ook helpt de toolkit ouders stap-voor-stap door de belangrijkste onderdelen op de website van Toeslagen. De toolkit is voor iedereen beschikbaar en is gratis te downloaden via de website van BOinK in 4 talen; Nederlands, Engels, Pools en Arabisch.

Afscheid groep 8

Dinsdag 12 juli sluiten de leerlingen van groep 8 hun basisschooltijd af met de musical: "Wie steelt de show?" Alle broertjes en zusjes van de musicalsterren en de leerlingen van groep 4 t/m 7 gaan dinsdag onder schooltijd kijken naar de musical. 's Avonds is er een feestelijke afsluiting met de ouders van de leerlingen van groep 8.

Woensdag 13 juli neemt groep 8 afscheid van basisschool De Noorderborch.
Wij wensen alle leerlingen van groep 8 een hele fijne en succesvolle tijd op het VO!

Sport- en speldag

Op woensdag 13 juli is er een sport- en speldag voor de leerlingen van groep 1 t/m 7.

Voor de leerlingen van groep 1 t/m 4 zijn er activiteiten op school, de leerlingen van de groepen 5 t/m 7 gaan naar het sportveld van Canisius.

U krijgt binnenkort meer informatie over de sport- en speldag.

Laatste lesdag

Donderdag 14 juli is alweer de allerlaatste schooldag van 2021-2022.

Als feestelijke afsluiting trakteert de ouderraad alle peuters en leerlingen op een lekker patatje.

Omdat niet alle leerlingen op dezelfde tijd een patatje krijgen (de eerste groep waarschijnlijk rond 11.00 uur) moet u zelf even nadenken of u uw zoon en/of dochter nog een lunchpakketje meegeeft.

Vakantie en studiedagen schooljaar 2022-2023

herfstvakantie

ma 17-10-22 t/m vr 21-10-22

kerstvakantie

ma 26-12-22 t/m vr 06-01-23

voorjaarsvakantie

ma 27-02-23 t/m vr 03-03-23

Pasen

vr 07-04-23 en ma 10-04-23

meivakantie

ma 24-04-23 t/m vr 05-05-23

Hemelvaart

do 18-05-23 t/m vr 19-05-23

Pinksteren

ma 29-05-23

zomervakantie

vr 21-07-23 t/m vr 01-09-23

We hebben de volgende studiedagen gepland:

- vrijdag 14 oktober

- woensdag 15 februari

- woensdag 5 juli

- donderdag 6 juli

Vakantie!

Op vrijdag 15 juli begint de zomervakantie.

De school begint weer op maandag 29 augustus.

Team van de Noorderbroch wenst iedereen een hele fijne en zonnige vakantie!!!!

Havezathe 99

7608 CL Almelo