Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief juni

Nieuwsbrief 3 juni 2022

Welkom op de Noorderborch
Welkom Bobbie, Milena, Sofie, Daniël, Miley, Lana, Zuzanna, Norah, Ghaëlla, Liv, Josephine, Martine, Bram, Thom en Isabella. Wij wensen jullie een hele fijne tijd op de Noorderborch.

Denkt u eraan om uw zoon of dochter van de peuteropvang tijdig aan te melden voor de basisschool? Het inschrijfformulier hiervoor is te vinden op de site. Voor een rondleiding met uw zoon of dochter kunt u bellen om een afspraak te plannen met Hélène Lucassen.
Zonnebrandcrème
Het mooie weer komt weer aan. Vooral de kinderen van de onderbouw en peuters spelen regelmatig buiten. Zou u de kinderen thuis willen insmeren met zonnebrandcréme bij zonnig weer?

Steppen buiten laten zetten

Op vrijdag is er altijd een zognaamde "wieltjes" dag. De leerlingen mogen dan een step, skeelers enz. meenemen naar school. We willen graag dat leerlingen de stepjes buiten parkeren. Om diefstal te voorkomen is het verstandig om de stepjes met een slot vast te zetten.

Wijzingen m.b.t. kinderopvangtoeslag

Wanneer u gebruik maakt van de peuteropvang is het belangrijk veranderingen die invloed hebben op de kinderopvantoeslag tijdig door te geven aan ons. Hierbij kunt u denken aan:

- Verandering inkomen;

- Een nieuwe baan;

Voor ouders die gebruik maken van de subsidieregeling, ontvangen wij de inkomensverklaring van 2021. Wilt u deze z.s.m. mailen naar c.oosterik@varietas.nl, of langsbrengen bij de peuteropvang?

Oud ijzer actie

In de maand mei hebben we oud ijzer ingezameld. De volledige opbrengst is voor de school en zullen we voor de kinderen gaan gebruiken. Helaas viel de opbrengst wat tegen. Het bedrijf Metaal Recycling Almelo heeft het ingezamelde bedrag aangevuld tot 500,-. Namens de leerlingen van de Noorderborch dank hiervoor!

Cito eindtoetsen

Vanaf  8 juni worden de Cito eindtoetsen voor de groepen 1 t/m 7 afgenomen. Deze staan gepland t/m 28 juni. De uitslagen van deze toetsen zullen via het ouderportaal van Parnassys met u worden gedeeld.

De leerlingen van groep 8 hebben op 20 en 21 april de Eindtoets gemaakt.

Wij zijn trots op de resultaten die de leerlingen behaald hebben, ze hebben naar verwachting gescoord.

Wij wensen alle leerlingen van groep 8 heel erg veel succes en een hele fijne periode op het voortgezet onderwijs toe!

Studiedagen

Op woensdag 29 en donderdag 30 juni staan er twee studiedagen gepland. De leerlingen hebben dan vrij.

Muscial/Kamp

Groep 8 is van 23 t/m 25 mei op kamp geweest naar Heino. Het kamp stond dit jaar in het teken van allerlei sport- en spelactiviteiten. Het weer werkte niet altijd mee, maar desondanks waren het weer geweldige sportieve en gezellige dagen.

De leerlingen van groep 8 sluiten ook dit jaar hun basisschoolperiode af met een spetterende musical.

Ouders van groep 8 kunnen vast dinsdag 12 juli reserveren in hun agenda:

Informatie komend schooljaar 2022-2023

Op dit moment zijn we nog druk bezig om het huidige schooljaar goed af te ronden en natuurlijk worden er ook allerlei voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar getroffen. Eén van die zaken is natuurlijk de groepsindeling.

Zodra deze bekend is, zullen wij dat met u delen.

Babynieuws

Coen en Alice Oosterik zijn maandag 30 mei de trotse ouders geworden van Juul en Wout.

We wensen hen veel geluk en gezondheid toe.

Juul en Wout

Havezathe 99