Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief maart

Nieuwsbrief 16 maart 2021

Welkom

Welkom op de Noorderborch Ecmel, Esila en Semmy. Wij wensen jullie een hele fijne periode bij ons op school.

Schoudercom

Vrijwel alle communicatie met u als ouder verloopt op dit moment via SchouderCom. In ons systeem kunnen we zien dat er per gezin minimaal één ouder gekoppeld is aan SchouderCom.  Mocht u informatie missen of iets niet werken, wilt u dan contact opnemen met Coen Oosterik c.oosterik@varietas.nl.

Via de SchouderCom app kun je al het nieuws op je telefoon ontvangen. Zo ben je niet alleen op de hoogte van berichten en blogs, maar kun je ook op elk moment de nieuwsbrief en nieuwsberichten van school lezen.

Hiervoor kunt u de app van Varietas downloaden (zie afbeelding):

Stichting Varietas in de App Store

Gymlessen

Vanaf 22-3 zullen de gymlessen weer starten. De sporthal op de Schelfhorst wordt gebruikt als locatie om te vaccineren. Hierdoor is het niet mogelijk om de sporthal te gebruiken voor gymactiviteiten.

De groepen 1&2 maken gebruik van de speelzaal op de Noorderborch. De groepen 3&4 zullen de gymlesssen volgen in de Dojo. Voor de groepen 5 t/m 8 zullen de gymlessen worden gegeven in de gymzaal op Welgelegen (naast de school). De gymtijden blijven ongewijzigd.

Maandag  dinsdag
8.45 - 9.30   8  3A
9.30 - 10.15   7 8  3B
10.15 -11.00   7  4B
11.00 - 11.45   6A  4A
PAUZE
12.30 - 13.15   6B
13.15 -14.00   5
De Eindtoets (IEP)

Vooralsnog gaat de eindtoets voor het primair onderwijs door. De IEP toets staat voor de leerlingen van groep 8 gepland op dinsdag 20 en woensdag 21 april. We wensen onze leerlingen veel succes bij het maken van de eindtoets.

Goede vrijdag en Pasen

Op donderdag 1 april vieren wij Pasen op school.  U ontvangt hier binnenkort meer informatie over. Vrijdag 2 april (goede vrijdag) en maandag 5 april, (Pasen) zijn de kinderen vrij.

Koningsdag

Op 27 april hebben de kinderen vrij i.v.m. Koningsdag. Sportbedrijf Almelo bekijkt hoe de Koningsspelen voor de leerlingen van onze school coronaproof kunnen worden georganiseerd. Mocht hier meer over bekend zijn dan hoort u van ons.

Code oranje/rood

Voor de voorjaarsvakantie hebben we twee keer op maandag de school gesloten i.v.m. code oranje/rood.

We begrijpen dat dit voor ouders erg vervelend was en dat veel zaken laat werden gecommuniceerd. Binnen de stichting zal met elkaar worden geëvalueerd hoe we hier in de toekomst mee om zullen gaan.

Sportieve en creatieve activiteiten voor jong en oud!

Vanaf 2021 start de Gemeente Almelo met het platform Actief Almelo vanuit het lokaal sportakkoord. Actief Almelo is een platform voor sportieve- en creatieve activiteiten in Almelo. Een leuke manier voor alle Almelose inwoners (0-100 jaar) om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in de gemeente!

Alle basisschoolleerlingen uit de gemeente Almelo hebben het Sjors Sportief/Creatief boekje mee naar huis gekregen.

Voor meer informatie: www.actiefalmelo.nl

Havezathe 99                            Welgelegen 6