Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief December

Nieuwsbrief 7 december 2021

Welkom leerlingen

Welkom op de Noorderborch . Marita en Jayvi wij wensen jullie een hele fijne periode bij ons op school.

Milde coronaklachten?

Met een negatieve zelftest kunnen leerlingen en onderwijspersoneel weer naar school

Leerlingen en onderwijspersoneel met milde coronaklachten zoals verkoudheid en hoesten, kunnen met een negatieve zelftest naar school. Dat heeft minister Hugo de Jonge (VWS) besloten na advies van het OMT. Bij een positieve zelftest is testen bij de GGD nog steeds nodig.

Mensen met milde klachten kunnen zich nog steeds testen bij de GGD, maar mogen in plaats daarvan ook een zelftest doen. Bij aanhoudende klachten is het belangrijk om de volgende dag opnieuw een zelftest te doen. Als klachten verergeren of als je last hebt van verlies van reuk of smaak is het nodig je bij de GGD te laten testen.

Quarantaine

Voor leerlingen of onderwijspersoneel die in quarantaine zitten omdat ze in contact zijn geweest met een positief getest persoon, laten zich na vijf dagen testen bij de GGD. Een zelftest is daarvoor niet geschikt. Bij een negatieve GGD-test kunnen ook zij weer naar school.

Levering zelftesten aan scholen

Voor de leerlingen in de groepen 6 t/m 8 en het onderwijspersoneel geldt het dringende advies twee keer per week gebruik te maken van een zelftest. De zelftesten voor leerlingen worden vanaf deze week geleverd aan de basisscholen.

Zodra de zelftesten binnen zijn zullen we u dat laten weten en de testen uidelen aan de leerlingen van de groepen 6 t/m 8.

Sinterklaas een Kerst

Sint

Afgelopen vrijdag (3 december) is Sinterklaas met zijn pieten op de Noorderborch geweest. Ondanks alle corona maatregelen was het een geslaagde dag! In Schoudercom kunt een meegenieten van de foto's.

Kerst zullen we op gepaste wijze gaan vieren. U krijgt hier binnenkort nog bericht over.

BSO
Een poosje geleden hebben we aan ouders gevraagd of er behoefte was aan een BSO in onze eigen school. Hier werd vaak én positief op gereageerd. Dit met als gevolg dat we de keuze hebben gemaakt om hier mee verder te gaan. Afgelopen week kwam ook de GGD langs om onze documenten en lokaal te keuren. De GGD gaf toestemming om te mogen starten!

Op onze website zijn diverse documenten te vinden hoe we de BSO vorm willen geven. We starten met een groep van max 11 personen (afhankelijk van de leeftijd) waarbij geldt: vol = vol. Hopelijk kunnen we snel uitbreiden naar een tweede groep.

Wilt u uw kind aanmelden, dan kan dat via: Aanmelding - BSO de Noorderborch (kovnet.nl)
Heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Sylvia Koster

Nieuwbouw

Aanstaande woensdag 8 december zal de oplevering plaats gaan vinden. Er zullen nog een aantal dingen moeten gebeuren:

• In de laatste week van december worden alle vloeren op Havezathe gereinigd.
  • Alle groepen krijgen nieuw meubilair. Dit wordt in de eerste week van januari geleverd.
  • Alles van Welgelegen zal verhuisd worden naar Havezathe. Dit gebeurt op 4 januari.
  • De leerkrachten zullen in de eerste week van januari + maandag 10 januari hun groep inrichten, zodat we dinsdag 11 januari allemaal kunnen starten op locatie Havezathe.

Vanuit de Mr

Dinsdag 16 november is de MR weer bij elkaar geweest en hierin zijn de volgende punten besproken.

Cindy Meijer sluit aan als aspirant-lid van de MR. Cindy zit ook in de OR en zij zal de schakel zijn tussen de OR en de MR.

In oktober hebben we als MR een scholingsavond gehad over hoe een MR kan functioneren en wat je rol als MR lid hierin is.

Onderwerpen die besproken zijn:

• studiedag Varietas 25 oktober
  • Vakantierooster 22/23
  • Meerjarenbegroting

In de volgende vergadering willen we als MR eens hebben over de oudergesprekken (rapportage) en de oudercontactmomenten (informatieavonden)  op de Noorderborch. Hoe gaat dat nu en wat zijn de wensen voor de toekomst?

Graag willen we jullie uitnodigen om mee te denken met ons. U kunt uw reactie/opmerkingen mailen naar mr.denoorderbroch@varietas.nl

Beweegfestival

De kerstvakantie staat alweer voor de deur!

Op 4 en 6 januari worden in samenwerking met het Sportbedrijf en diverse sportaanbieders gratis Beweegfestivals op verschillende locaties in Almelo georganiseerd!

De kinderen kunnen lekker met vrienden los gaan op springkussens of mee doen met clinics tennis, jazzdance, volleybal of basketbal? Meer informatie en inschrijven kan via: www.actiefalmelo.nl.

Op Actief Almelo staan nog meer activiteiten die in de vakantie worden georganiseerd!

Kerstkaarten

We vinden het erg leuk om elkaar een kerstwens op papier te geven in de vorm van een kerstkaart. Om te voorkomen dat sommige kinderen wel een kaart krijgen en anderen niet, vragen wij u om één kaart voor de hele klas te maken. Deze kaart wordt dan opgehangen in de klas.
Wil je je vriendje of vriendinnetje persoonlijk een kaart geven, doe dit dan via de post of bezorg deze zelf op het huisadres.

Kerstvakantie

De kerstvakantie begint op donderdagmiddag 23  december om 14:30 uur voor de groepen 1 t/m 8. Op dinsdag 11 januari 2022 starten we met de eerste lesdag in het nieuwe jaar. We ontvangen alle leerlingen dan op locatie Havezathe!

Team van de Noorderborch wenst iedereen fijne feestdagen!!

10 kerstkaarten muller wenskaarten - 2022 fijne feestdagen gelukkig  nieuwjaar - 3

Havezathe 99

7608 CL Almelo