Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief November

Nieuwsbrief 9 november 2021

Welkom leerlingen

We heten de volgende leerlingen welkom op de Noorderborch: Maria en Jayvi. Wij wensen jullie een hele fijne periode bij ons op school.

Corona

Via de media horen we allemaal berichtgeving m.b.t. de oplopende corona besmettingen. Op school hebben we helaas ook  te maken met gezinnen waarbij er een besmetting is. Vaak moeten kinderen, omdat ze ongevaccineerd zijn in quarantaine.

Natuurlijk zorgen we als school dat er werk is voor leerlingen die in quarantaine moeten.

Wanneer u in de toekomst te maken krijgt met een positieve zelftest adviseert de GGD om dit te melden middels het meldformulier (hierop klikken). Hoe eerder zij op de hoogte zijn van de besmetting, hoe eerder zij u kunnen voorzien van een passend advies.

Privacy voorkeuren

Via Schoudercom ontvangt u van ons een vragenlijst die betrekking heeft op de privacy voorkeuren. Voorheen werden deze vragen op papier door u ingevuld en konden wij dit in ons administratie systeem verwerken. Door het via Schoudercom te doen kunnen we de vragenlijsten digitaal verwerken en heeft u als ouder ook zicht op de privacy voorkeuren.

ziekmeldingen

Ouders kunnen de afwezigheid van hun kinderen via Schoudercom doorgeven. De gegevens die ingevuld dienen te worden zijn de datum, dagdeel (ochtend/middag), de reden (ziek, bezoek aan dokter etc.) en eventueel een korte toelichting.

We vragen u om de meldingen via Schoudercom door te geven. Voordeel is dat deze meldingen rechtstreeks bij de leerkracht van uw zoon/dochter terecht komen.

versiercommissie

Vanuit de OR zijn we opzoek naar ouders die mee willen helpen met het versieren van de hal/ school. Je kunt hierbij denken aan Kerst, Sinterklaas, Pasen enz. Lijkt het je leuk om een ochtend/ middag hieraan een bijdrage te leveren? Dan kun je je opgeven via het mailadres van de ouderraad or.noorderborch@varietas.nl.

Schoolmaatschappelijkwerk

In de bijlage stelt Kirsten Brink zich voor. Zij is als schoolmaatschappelijkwerkster verbonden aan de Noorderborch.

Open lessen tijdens de Vriendenweek van Kaliber Kunstenschool

Kaliber Kunstenschool nodigt je uit om vrienden te worden! In de week van 8 t/m 13 november kun jij kennismaken met ons aanbod. Wist je dat je bij ons les kunt volgen op bijna alle muziekinstrumenten, kunt dansen, zingen, theater en kunst kunt maken? Tijdens de Vriendenweek zijn al deze lessen gratis te bezoeken! Hoe leuk is dat.

Muziek

Wil je graag een muziekinstrument bespelen of zingen? Ontdek welk geluid jou het meest aanspreekt. Wil je een blaasinstrument, zingen bij de Singing Kids, ga je liever los op de drums of ga je voor klassiek en kies je viool? Het is aan jou.

Theater & Musical

Houd je van acteren, improviseren, zingen en dansen? Dan ben jij voor theater en musical geboren. In onze lessen werk je op een leuke en uitdagende manier aan verschillende technieken Het ontdekken van je eigen mogelijkheden, talenten en kwaliteiten staat daarin centraal.

Dans

Ga je voor klassiek ballet of juist voor streetdance? Dansen is niet alleen goed voor je lichaam, ook is het mentaal heel fijn. Je danst je zorgen de wereld uit!

Beeldende kunst

Geef je creativiteit alle ruimte en laat je inspireren door de kunstdocenten! Je kunt werken met verschillende materialen en nieuwe technieken ontdekken. Je werkt op individueel niveau, maar wel gezellig in een groep.

Meld je vóór 5 november aan voor de open lessen op www.kaliberkunstenschool.nl/vriendenweek of bel naar 088-4868700 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 – 21:00 uur).

Streetwise

Op en 29 en 30 november krijg de groepen 3 en 4 de lessen van streetwise aangeboden. Het onderdeel is Blik en Klik.

Groep 3 en 4: Blik en klik

Wat kan je zelf doen om je veiligheid in het verkeer te vergroten? Kinderen leren onder andere veilig oversteken over een zebrapad en tussen twee auto’s. Ook leren ze begrijpen waarom je in de auto een gordel en autostoeltje moet gebruiken. Bij sommige verkeerslessen vertellen de instructeurs over het belang van een fietshelm en kunnen de leerlingen dit tijdens de les ervaren.

Nieuwbouw

Volgens de planning zal de eerste oplevering op 24 november gaan plaatsvinden. Tot nu toe loopt alles nog volgens de planning. Er wordt hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen.

Zoals we al eerder gemeld hebben zijn de leerlingen op vrijdag 24 december en maandag 10 januari vrij i.v.m. de verhuizing.

Havezathe 99                            Welgelegen 6

7608 CL Almelo                         7608 JZ Almelo