Stichting Leergeld Almelo
24 mei 2021

In Almelo leven circa 2.400 kinderen die om financiële redenen niet deel kunnen nemen aan activiteiten die voor leeftijdsgenoten heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Onder de vlag van Jeugdfonds Almelo wil Stichting Leergeld Almelo deze kinderen nu mee laten doen!

Jeugdfonds Almelo is er al jaren voor kinderen uit gezinnen waar te weinig geld is om mee te kunnen doen aan sport en cultuur. Jeugdfonds Almelo is nu uitgebreid met de Stichting Leergeld Almelo. Deze is met ingang van 1 november 2018 operationeel geworden.

Leergeld biedt kinderen op basis- en voortgezet onderwijs (4-18 jaar) de kans om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Meedoen op school is van groot belang voor de ontwikkeling van een kind. Leergeld kan hierbij hulp bieden.

Stichting Jeugdfonds Almelo bestaat uit Stichting Leergeld Almelo, Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur Almelo en Stichting Verjaardag in de Maak

Hoe werkt Stichting Leergeld Almelo?

Als ouder kunt u zelf een aanvraag om ondersteuning indienen bij Stichting Leergeld Almelo. Na uw verzoek om hulp bespreekt een medewerker van Stichting Leergeld Almelo bij u thuis wat wij voor uw kind kunnen betekenen. Wat zijn de dingen waar uw kind nu niet aan mee kan doen? En wat kan Leergeld voor u doen? Als u een inkomen hebt op bijstandsniveau komt u waarschijnlijk in aanmerking. Maar Stichting Leergeld Almelo is er ook voor ouders met een hoger inkomen die (tijdelijk) in de financiële problemen zijn gekomen.

Leergeld

Groep 8 gaat kennis maken op het VO
Vrije dag
Schoonmaakavond

Heb geduld. Alle dingen zijn moeilijk voor ze gemakkelijk worden.

Schoolwebsite door SchouderCom