Home>Nieuws>Week van de Techniek

Week van de Techniek

maandag 6 november 2017

Week van de Techniek

Van maandag 6 t/m 10 november is de week van de techniek voor alle basisschoolleerlingen uit Almelo. De groepen 7 en 8 brengen een bezoek aan diverse technische bedrijven in Almelo.

Je kunt leerlingen niet vroeg genoeg voor techniek interesseren. Dat is het motto van de Week van de Techniek, die van 6 tot en met 10 november wordt gehouden en waar tientallen scholen en bedrijven aan deelnemen.

Technische bedrijven dagen de Almelose jeugd uit om een kijkje te nemen in de wereld van techniek. Dit doen zij in samenwerking met de gemeente Almelo en de middelbare scholen, tijdens de achtste editie van de Week van de Techniek. “Het doel is om een beeld te schetsen van de mooie banen die technische bedrijven te bieden hebben”, verklaart projectleider Annemarie Heuvel van de Week van de Techniek.

De Week van de Techniek is voor groepen 7 en 8. Meer dan 1.000 leerlingen bezoeken elk een van de 21 deelnemende Almelose bedrijven. Bijzonder dit jaar is dat de leerkrachten van te voren een workshop hebben gevolgd bij de techniekdocenten van Pius X, Het Noordik en Erasmus.

Op alle niveaus

De organisatie hoopt met de Week van de Techniek interesse voor techniek en science te kweken. Daarbij mikt de organisatie niet alleen op leerlingen die naar vmbo en mbo doorstromen, maar ook toekomstige havo/vwo-leerlingen zijn belangrijke doelgroepen. “Technici zijn immers op alle niveaus nodig.”

Ouders zijn met hun kinderen van harte welkom tijdens de open avond op maandag 13 november bij Het Erasmus, aan de Sluiskade NZ 126a in Almelo, van 18.00 tot 20.00 uur.