Home>Groepen>W 7>De Kinderpostzegelactie!

De Kinderpostzegelactie!

maandag 17 september 2018

Woensdag 26 september gaan de leerlingen van groep 7 op pad met de nieuwste kinderpostzegels en andere leuke producten. Hiermee helpen ze andere kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken: voor kinderen door kinderen!

Voor kinderen, door kinderen
Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. Ze gaan langs de deuren om postzegels en andere leuke producten te verkopen. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie wordt sinds 1948 gehouden en is uniek in de wereld. Daar mogen we best trots op zijn.

De Fabeltjeskrant op Kinderpostzegels
Dit jaar staan de bekende personages van De Fabeltjeskrant op de zegels! Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van deze iconische televisieserie hebben wij een ereplekje voor Meneer de Uil, Bor de Wolf en Juffrouw Ooievaar op de Kinderpostzegels dit jaar.

Stichting Kinderpostzegels
De missie van Stichting Kinderpostzegels is helder: we geven kinderen kansen op een betere toekomst. Kinderen zitten barstensvol energie, maar zijn tegelijk kwetsbaar. Hoe mooi zou het zijn als ieder kind het beste uit zichzelf kan halen? Dat het niet uitmaakt in welke situatie, plaats of omstandigheden het opgroeit… Lees meer over Stichting Kinderpostzegels.