Adventsvieringen
7 dec, hele dag

Deze week starten we met de adventsvieringen op school.

 

Advent

 

Advent… dat is toch dat je in de maand voor kerst elke dag een chocolaatje mag eten uit zo’n kartonnen kalender? Klopt! Maar het is nog veel meer. Het is een eeuwenoude traditie, die in eerste instantie weinig met snoep of chocola te maken heeft. 

 

Zondag 29 november is het dit jaar zover. Dan begint de advent, wat een andere benaming is voor ‘aanloopperiode naar kerst’. Het is een tijd waarin christenen zich voorbereiden op het kerstfeest en dat begint altijd vier zondagen voor kerst. De start is dus de zondag die valt tussen 27 november en 3 december.

 

Kaarsen

Traditioneel gezien wordt in de kerk of thuis iedere zondag van de advent een kaars aangestoken. Op de laatste zondag voor kerst branden dan vier kaarsen. Soms staan deze kaarsen op een adventskrans. 

 

Adventskalender

Een adventskalender met luikjes begint gewoonlijk op 1 december. Iedere dag mag je een luikje openmaken en daar zit dan een snoepje of een klein stukje speelgoed in. Er zijn ook kalenders met achter ieder luikje een mooie spreuk of foto. Of en leuke activiteit of opdracht om met het gezin samen uit te voeren. Net als de vier kaarsen is dit ook een manier van aftellen naar kerst.

Agenda
Sinterklaas op de Noorderborch
4 decemberLees verder
Adventsvieringen
7 decemberLees verder
Kerstvakantie
21 decemberLees verder
Schoonmaakavond
19 januariLees verder

Heb geduld. Alle dingen zijn moeilijk voor ze gemakkelijk worden.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren