Home>Groepen>W 7>De Kinderpostzegelactie!

De Kinderpostzegelactie!

woensdag 6 september 2017

De Kinderpostzegelactie!

Woensdag 27 september gaan de leerlingen van groep 7 op pad met de nieuwste kinderpostzegels en andere leuke producten. Hiermee helpen ze andere kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken: voor kinderen door kinderen!

Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie wordt sinds 1948 gehouden en is uniek in de wereld. Daar mogen we best trots op zijn. Ruim 160.000 kinderen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs leren op deze manier om iets over te hebben voor een ander. Naast leerzaam is de actie ook vooral erg leuk. Dat vinden leerlingen, maar ook leerkrachten. Zij waarderen de Kinderpostzegelactie met een 7,7 en dat is de hoogste score van de scholenacties in Nederland.

In november worden de bestellingen per post thuis bezorgd.