De Noorderborch

H 5b

Wij zijn groep 5B en onze leerkracht is  juf Kristel ( juf Lotte vervangt juf Kristel omdat zij met zwangerschapsverlof is).

 

 

Goed gedaan!

Ouderbrieven Goed gedaan! groep 5

 

Carnaval in onze groep 5b

maandag 19 februari 2018

Maandag 12 februari hebben we gezellig samen carnaval gevierd. Eerst aan elkaar laten zien, wie je was. Verder knutselen, tekenen en hossen in de groep. Later nog gevierd met goochelaar Mitch en gehost op de andere locatie. Kijk maar…..

Lees verder >

Nationale voorleesdagen met voorleesontbijt

donderdag 25 januari 2018

‘Van 25 januari t/m 4 februari 2017 vinden de Nationale voorleesdagen plaats. Landelijk zijn deze voorleesdagen gericht op het jonge kind: de groepen 1-2. Op de Noorderborch hebben we ervoor gekozen om hier schoolbreed aandacht aan te besteden. In deze periode zullen

Lees verder >

Voorstelling Spekkie en Sproet

dinsdag 16 januari 2018

Op maandag 15 januari zijn wij naar een voorstelling geweest in de Centrale Bibliotheek in Almelo. Tijdens deze voorstelling werd het verhaal van Spekkie en Sproet uit het boek “Een griezelige ontdekking” verteld. De schrijfster van dit boek, Vivian den Hollander, kwam deze

Lees verder >

Kerstfeest in onze groep

zaterdag 23 december 2017

Het was erg gezellig met heerlijke hapjes, juf Kristel was er ook bij. Kijk maar…

Lees verder >

Schoolhond Pieter in onze groep

woensdag 20 december 2017

Vandaag kwamen juf Erna met Pieter in onze groep. Ze vertelde ons hoe we met Pieter moesten omgaan en welke regels zijn er nog meer belangrijk voor een goed contact met de hond. Pieter deed erg goed mee,wij vonden het

Lees verder >

Erg leuke surprises in onze groep en veel gezelligheid

donderdag 7 december 2017

Wij hebben voor het eerst met elkaar lootjes getrokken en surprises gemaakt. Iedereen had goed zijn best gedaan. Ook kregen de kinderen allemaal wat ze gevraagd hadden en bijna niemand had verteld; ” wie ze hadden”. Compliment. Tijdens het uitpakken

Lees verder >

Kraamschudden met kleine Fiep in onze groep.

maandag 13 november 2017

Op woensdag 8 november was juf Kristel op school. We hebben toen kennis gemaakt met Fiep. Het is een heel lief meisje. We hadden met juf Lotte leuke “rompertjes” gemaakt. Kijk maar eens naar de foto’s.

Lees verder >

Ruilbeurs met onze groepen op locatie Welgelegen

zaterdag 21 oktober 2017

Vrijdag 20 oktober moesten we i.v.m. de verbouwing de laatste schoolmiddag op locatie Welgelegen doorbrengen. Geen probleem, want we hadden een ruilbeurs met alle groepen en verder heerlijk buiten gespeeld. De foto zijn duidelijk.

Lees verder >

Kinderboekenweekproject in onze groep

zaterdag 21 oktober 2017

De afgelopen weken hebben we allerlei leuke opdrachten gedaan i.v.m. “Griezelig eng”. De voorleeswedstrijd in onze groep was erg leuk, ook de knutselwerkjes enz. Kijk maar naar de foto’s.

Lees verder >

Judoles met meneer Martin

dinsdag 17 oktober 2017

Afgelopen maandag heeft meneer Martin ons kennis laten maken met judo. We leerden twee judotechnieken en de houdgreep. Het was erg leerzaam en leuk. Kijk maar naar de foto’s.

Lees verder >