De Noorderborch

De Noorderborch is een katholieke basisschool gelegen in de wijk de Schelfhorst te Almelo. Wij hechten veel waarde aan:

 

  • respect
  • veiligheid
  • zelfstandigheid 
  • samenwerking

Vandaar onze slogan:

 

"Samen lerend onderweg"

Het mooiste dat je een kind kunt geven is een kans.

Op zoek naar peuteropvang of een basisschool?

 

Bent u op zoek naar peuteropvang of een basisschool voor uw zoon of dochter?


Voor sommige ouders is het direct duidelijk welke peuteropvang of school het gaat worden, anderen kijken liever eerst even rond. Als ouder wilt u een weloverwogen keuze maken voor de peuteropvang of het basisonderwijs.
 
Wanneer uw zoon of dochter binnenkort 2 jaar (peuteropvang) of 4 jaar (basisschool) wordt, dan nodigen we u van harte uit om vrijblijvend een kijkje te komen nemen op de Noorderborch. Bel 0546-862244 om een afspraak met ons te maken.
Voor de peuteropvang kunt u een afspraak maken met Coen Oosterik. Bent u benieuwd naar de basisschool, dan kunt u contact opnemen met Hélène Lucassen. 

IKC

Wees jezelf want een origineel is altijd meer waard dan een kopie.

Agenda
Cito midden toetsen groepen 1 t/m 8
Groep 8A op bezoek bij de Risk Factory Twente
Groep 8B op bezoek bij RISK FACTORY TWENTE
Studiedag (kinderen hebben vrij)
February 15Continue reading
Projectdag "Social Media Masters"

Mobieltjes zijn niet meer weg te denken uit het leven van onze bovenbouwleerlingen. Ze spelen er allerlei games op, maar staan ook in contact met hun vrienden door middel van social media. Maar hoe ga je eigenlijk om met berichten of filmpjes die je helemaal niet zo leuk vindt? Wat zeg je of doe je? Doorsturen of toch maar verwijderen? Wel of niet liken?

Kinderen hebben begeleiding nodig in de online wereld. Van hun ouders, maar ook van ons als school. Om die reden organiseren we een projectdag ‘Social Media Masters’! Specialist Digitale Geletterdheid Stephanie van den Kieboom (van het Erasmus) gaat samen met de kinderen van groep 8 op vrijdag 28 oktober een hele dag aan de slag om te komen tot afspraken/tips/tops rondom social media. Deze afspraken worden daarna door de kinderen op passende en unieke wijze met hun ouders gedeeld.  

Zo zorgen we samen voor een veilige leeromgeving, zowel op school als online! 

 

social media

Alle kinderen worden sterren als wij ze laten stralen.

Nieuw sporttoestel bij Cruyff Court Havezathe!

Sportbedrijf Almelo  geeft de inwoners van Almelo een calisthenics sporttoestel cadeau. Dit sporttoestel staat bij het Cruyff Court aan de Havezathe. De leerlingen van onze school maken in de pauze dankbaar gebruik van dit nieuwe toestel.
Woensdag 31 augustus is het toestel feestelijk geopend. Gerwin van Pol, directeur van Sportbedrijf Almelo, heeft het toestel symbolisch overhandigd aan wethouder Jan Martin van Rees.

 

sporttoestel

 

 

LOES

 

LOES

Ontspannen ouders, blije kinderen. En zo zien we ze allebei natuurlijk het liefst. Maar bij LOES weten ze als geen ander dat het grootbrengen van een kind soms een uitdaging is en wel eens vragen of zorgen met zich meebrengt. Om ouders te helpen geeft LOES op hun website en via (gratis) webinars tips en adviezen over opvoeding. De informatie is afkomstig vanuit de expertise van de afdeling Jeugdgezondheid van GGD Twente. 

 

In de bijlage een kalender met het actuele aanbod.

 

 

 

Heb geduld. Alle dingen zijn moeilijk voor ze gemakkelijk worden.

Boekenactie KEPA

Vanuit KEPA hebben alle leerlingen in Almelo vorig schooljaar, als hart onder de riem in coronatijd, een boek gekregen. Helaas is het dit schooljaar niet mogelijk om weer alle leerlingen te verrassen met een boek.

Dit jaar krijgen alle leerlingen uit groep 2 het boek "Ik zou wel een kindje lusten" en voor de leerlingen uit groep 6 is er "De brief van de koning".

 

Heel veel leesplezier!

 

KEPA kinderboeken

Samen lerend onderweg

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies preferences