De Noorderborch
Home>Agenda>Unicefloop 2017

Unicefloop 2017

6 oktober 2017, van 15:00 tot 18:00

Unicefloop 2017: doe je mee?

Schrijf alvast in je agenda of op de planner voor het nieuwe schooljaar: vrijdag 6 oktober 2017 Unicefloop. Deze sponsorloop is een gezellige middag in het Nijreesbos waarvan de opbrengsten voor Unicef zijn. Leerlingen van onze school doen jaarlijks mee aan deze sportieve doe-middag, samen met veel andere basisscholen uit de gemeente Almelo. De editie van vorig jaar leverde ruim 12.000 euro voor Unicef op. Een prachtig resultaat met dank aan onze basisschoolkinderen, en hun sponsors! De Unicefloop wordt georganiseerd door een groep ouders. De contactpersoon voor onze school is Wendy Lesscher, moeder van Tieme, Stijn en Mare, 06-52087827.

Wat doet Unicef?
Al 70 jaar maakt UNICEF zich sterk voor het verbeteren van de toekomstkansen van kinderen over de hele wereld. En met succes. Mede dankzij UNICEF staat wereldwijd 90 procent van alle kinderen ingeschreven bij een school, in 1960 was dit 48 procent. Het aantal kinderen dat wordt ingeënt tegen de belangrijkste kinderziektes is gestegen van 20 procent in 1980 naar 83 procent tegenwoordig. 89 procent van de wereldbevolking heeft nu toegang tot schoon drinkwater. Daar dragen we met de UNICEFloop in Almelo aan bij. Dit jaar al voor de 38e keer.

 

Geef kinderen een kans!

Nog nooit werden zoveel kinderen geconfronteerd met oorlog en geweld. Het zijn allemaal kwetsbare kinderen die de ellende achter zich willen laten. Die willen spelen, leren en gezond opgroeien. En dat is voor velen van hen vaak moeilijk, maar niet onmogelijk. Als ze de kans maar krijgen. Help je mee? Samen helpen we kinderen wereldwijd aan een goede kindertijd. Geef kinderen een kans!