De Noorderborch
Home>Agenda>Ontdek Hightech Almelo

Ontdek Hightech Almelo

9 november 2018, van 16:00 tot 21:30

Ontdek Hightech Almelo

Knallende presentaties waarbij je getrakteerd wordt op het leukste van de wetenschap? Ervaren hoe het is als piloot in een Flightsimulator? Ontdekken hoe een vliegtuigje kan vliegen met infrarood licht? Twaalf vooraanstaande, Almelose hightech bedrijven bundelen een maand lang de krachten om jeugd in aanraking te brengen met techniek en de interesse in techniek te stimuleren. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar laten we zien dat hightech Almelo met technologische innovaties de wereld duurzamer en het leven aangenamer maakt – dit jaar met maar liefst 8 evenementen in de maand november. Almelo is rijk aan bedrijven die met hun technologische kennis internationaal hoge ogen gooien. Ze leveren ingenieuze oplossingen voor complexe vragen van klanten over de hele wereld in tal van sectoren.

Van basisschool tot universiteit: met 8 events slaan we niemand over. In samenwerking met de Week van de Techniek bieden we basisschool leerlingen een uniek en interactief techniek event. Het VMBO en het MBO laten we kennis maken met hightech door middel van loxboxen. Havo/VWO leerlingen gaan aan de slag met een studentenquiz en de studenten van het HBO en de Universiteit dagen we uit tijdens een pubquiz waarbij ze strijden tegen teams van de hightech bedrijven.

Op vrijdag 9 november vindt het grootste Ontdek Hightech Almelo event plaatst, hét evenement dat de volgende generatie technici in Almelo in beweging brengt. Er is van alles te beleven en je kunt ook zelf aan de slag tussen 16:00 en 21:30 in de IISPA. Het evenement is geschikt voor jong en oud, de meeste activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 6/8 jaar en ouder én het evenement is gratis toegankelijk!


Meer informatie en het volledige programma: www.ontdekhightech.nl

uitnodiging 9 november 2018