Home>Agenda>Groep W7 ontdekt techniek

Groep W7 ontdekt techniek

30 november 2016, tot 12:00

Hoe leuk en veelzijdig het vak techniek is, ontdekken leerlingen van groep W7 op 30 november bij Bouwmensen Twente in Almelo.

De bouwsector zit te springen om nieuwe, jonge vakmensen. In de ogen van Bouwmensen kun je niet vroeg genoeg beginnen met het enthousiasmeren van kinderen voor de techniek en de bouw.

Dat laatste is de reden waarom het opleidingsbedrijf basisscholen een praktische Techniekles aanbiedt aan basisscholen. Die Techniekles bestaat uit een groot aantal workshops, waaruit kinderen zelf kunnen kiezen. Zoals metselen, tegelzetten, metaal bewerken, timmeren en nog veel meer. De jongens en meisjes krijgen dan hulp van ‘opa’s’, gepensioneerde docenten en mensen uit de bouw, die hen vertellen hoe ze te werk moeten gaan en alleen even helpen als ze het zelf niet meer kunnen.